Lukeva yhteisö

Lukeva yhteisö laajenee

Lukeva yhteisö laajenee

Lukeva koulu ja päiväkoti ovat jatkuvassa muutoksessa. Lukijayhteisö voi laajentua koulusta ja päiväkodista esimerkiksi seniorikotiin, yhdistyksiin, puistoihin. Lisäksi lukumieltymykset voivat vaihdella.

 Erityisesti nuorille on tärkeää nähdä, että lukemista ja kirjaa arvostetaan myös koulun ulkopuolella. Erilaisia lukemisen malleja löytyy sekä läheltä että kaukaa. Kouluun voi kutsua lukemisestaan kertovia vieraita: urheilijoita, lasten ja nuorten lähipiiriä, koulun tai päiväkodin henkilökuntaa, isompia tai pienempiä oppilaita tai kunnan päättäjiä. Myös kirjailijavieraat ovat mukavia. Kirjastokäynnillä voisi joskus hiukan kääntää rooleja ja haastatella kirjastonhoitajaa tämän lempikirjoista.

Vierailun ei tarvitse olla sen kummemmin valmisteltu: riittää, kun keskustellaan lukemisesta ja kirjoista.Myös etävierailut voivat olla mielenkiintoisia. Erityisesti isommille oppilaille sosiaalinen media ja erilaiset sovellukset voivat olla keino löytää juuri itselle sopiva lukijayhteisö. Se voi olla virtuaalinen pakopelimaailma tai puumajaystävykset läheisessä puistossa.

Scroll to Top